Bácskai rizses csirke

Bácskai rizses csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db alsó csirke comb
  • 4 db csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 bögre rizs
  • 4 db alsó csirke comb
  • 4 db csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 dl rizs

Elkészítés:

A hagymát tisztítás után kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a rizst megmossuk.

A hagymát a zsíron egy csipet sóval megdinszteljük, majd rádobjuk a paradicsomot és a paprikát, rárakjuk a csirkecombokat és szárnyakat, majd fehéredésig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.

Lassú tűzön főzzük, majd amikor félig megfőtt, beleszórjuk a rizst, hozzáöntünk egy bögre vizet, sóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, majd lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs megdagadjon és pörgős legyen.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!