Baconös töltött gomba

Baconös töltött gomba

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 16 db közepes gomba
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 újhagyma
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítés:

A gombák szárait kivesszük. A gombaszárakat, a szalonnát és a sonkát kis kockákra, a hagymát apróra vágjuk. A sajtokat lereszeljük.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát és az apróra vágott gombaszárakat, sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, míg a gomba elfövi a levét. Még forrón belekeverjük a sajtokat. Hagyjuk hűlni.

A gombafejeket megtöltjük a töltelékkel, majd 1-1 szelet baconbe tekerjük úgy, hogy a bacon takarja a tölteléket. A gombafejeket duplán bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Neked ajánljuk