Baconos-tojásos-virslis zsemle

Baconos-tojásos-virslis zsemle
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db zsemle
  • póréhagymás vajkrém
  • 4 szelet bacon
  • 1 db virsli
  • 2 db tojás
  • kb. 5 dkg sajt (trappista)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • metélőhagyma (ízlés szerint)
  • 2 db zsemle
  • póréhagymás vajkrém
  • 4 szelet bacon
  • 1 db virsli
  • 2 db tojás
  • 5 dkg sajt (trappista)
  • őrölt fekete bors
  • metélőhagyma

Elkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük. A zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel.

„Kibéleljük” a zsemléket baconnal. A baconra rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve). Mindegyik zsemle közepébe beleütünk 1-1 tojást, majd sózzuk és borsozzuk. A tojásokra reszelt sajtot teszünk. A bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling).

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!