Baconös sárgadinnye-saláta

Baconös sárgadinnye-saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 sárgadinnye
  • 5 vékony szelet bacon
  • 10 dkg rukola
  • *
  • az öntethez:
  • 4-5 mentalevél
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 sárgadinnye
  • 5 vékony szelet bacon
  • 10 dkg rukola
  • 4-5 db mentalevél
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A dinnyét megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, húsát szeletekre, majd kockákra vágjuk és egy nagy salátástálba tesszük.

Az öntethez a mentaleveleket finomra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük az olajjal, a mézzel, a citromlével.

A rukolát megmossuk, lecsepegtetjük. A bacont felkockázzuk, serpenyőben ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük. A salátástálba tesszük a bacont és a rukolát is, átforgatjuk a dresszinggel, és azonnal tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti