Baconös ropogós

Baconös ropogós

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg (1 csomag) leveles tészta
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg bacon (kb. 12 szelet)
  • 20 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • szezámmag vagy köménymag
  • kevés liszt

Elkészítés:

Elkészítés: A kiolvasztott leveles tésztát belisztezett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk (nem baj, ha túl vékony lett a tészta, mert sütés közben szépen megdagad). A margarint kissé megolvasztjuk úgy, hogy a tésztán szép egyenletesen el tudjuk kenni.

Ezt követően egyenletesen a tésztára szórjuk a sajtot (ízlés szerint lehet kukoricát is még), majd a baconszeleteket szépen egymás mellé ráhelyezzük a tésztára. A tésztát ezek után a baconök mentén elvágjuk, valamint még a baconökre merőlegesen is, hogy kisebb, formásabb szeleteket kapjuk.

Az így kapott kis téglalapokat a tészta két végénél fogva ellentétes irányban felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy köménymaggal.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon (nem légkeverésesen, mert az kiszárítja a tésztát) 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Neked ajánljuk