Baconös pagodakarfiol torta

Baconös pagodakarfiol torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kisebb pagodakarfiol
  • 7 szelet bacon szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • a forma kikenéséhez:
  • vaj +GM zabpehely
  • a besamelmártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 1 liter tej
  • 2-3 evőkanál rizsliszt
  • 2 kisebb pagodakarfiol
  • 7 szelet bacon szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • vaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 liter tej
  • 2-3 evőkanál rizsliszt
  • GM zabpehely

Elkészítés:

Egy pite formát kivajazunk, és GM zabpehellyel, vagy GM morzsával megszórunk.

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük (a karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!)

A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a rizslisztet, világos rántást készítünk, majd felöntjük a forró tejjel, sóval ízesítsük, beforraljuk (nem kell, hogy túl sűrű legyen a mártás), és hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

A karfiolrózsákat a formába rakjuk, leöntjük a mártással, a tetejére tesszük a felgöngyölt bacon szeleteket, és 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Azonnal tálalható.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!