Baconos-mustáros omlett paradicsommal

Baconos-mustáros omlett paradicsommal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 10 tojás
  • 7 dkg durvára reszelt cheddar sajt
  • 3 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 50 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
  • 1 fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 80 g bébi spenót levél
  • 2 kisebb érett paradicsom, vékonyra szeletelve

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint petrezselyem vagy bazsalikomlevél

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a sajttal és a mustárral, sóval, borssal ízesítjük.

Az olívaolajat egy kb. 16 cm-es tűzálló edényben felmelegítjük. Beletesszük a szalonnát, a hagymát és kevergetve kb. 5 percig pirítjuk, vagy amíg a hagyma aranysárgára nem pirul. Hozzáadjuk a spenótot és 1-2 perc alatt összefonnyasztjuk.

A tüzet mérsékeljük alatta, ráöntjük a tojásos keveréket és az edényt rázogatva egyenletesen elosztjuk benne a tojást. A paradicsomszeleteket elosztjuk a tetején. Egy-két percig főzzük, amíg a széle már kezd összeállni, de még mindig folyik a közepe. Ekkor a tűzről levesszük és betesszük a sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük (vagy amíg a teteje aranybarnára nem sül). Petrezselyem- vagy bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk