Baconös-gombás csirkemell

Baconös-gombás csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg bacon
  • 1 üveg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerit)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál étolaj
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg bacon
  • 1 üveg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • őrölt színes bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A csirkemellfilét félbevágjuk, majd felcsíkozzuk. A bacont szintén csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, felcsíkozzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A gombát egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy wokba (vagy serpenyőbe) tesszük a felcsíkozott bacont, hozzáadjuk az olajat, és addig sütjük, amíg szép színt kap. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, és fehéredésig sütjük.

Ezután hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, a majoránnával, és az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, lefedjük és pár percig pároljuk. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, majd pár percig tovább főzzük, hogy a csirkemell készre főjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. Közben elkészítjük hozzá a köretet – én krumplipürét készítettem, de jól illik hozzá a rizs, a tészta, vagy éppen a bulgur is. Tálaláskor a tányérra teszünk néhány evőkanál köretet, majd mellé kanalazzuk a baconös-gombás csirkemellet, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!