Baconös gombaragú bulgurral

Baconös gombaragú bulgurral

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 180 g bacon szalonna
  • 500 g csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 400 ml zöldség alaplé
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 200 g bulgur

Elkészítés:

A bacont felcsíkozzuk és ropogósra pirítjuk. A hagymát finomra vágjuk és megdinszteljük.

A gombát megtisztítjuk és tetszés szerint felvágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és összeforgatjuk őket. Utána ráöntjük a zöldség alaplevet és fűszerezzük. (Ha nincs alaplevünk, akkor használjunk zöldségleves kockát és öntsük fel vízzel.) Ha elfőne közben a leve, akkor kevés vízzel pótolhatjuk. Az a cél, hogy a végén egy sűrű szaftot kapjunk a gomba alatt.

A bulgurt forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük és a gombás ragúval tálaljuk.

Neked ajánljuk