Baconös gombaragú bulgurral

Baconös gombaragú bulgurral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 180 g bacon szalonna
  • 500 g csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 400 ml zöldség alaplé
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 200 g bulgur
  • 180 g bacon szalonna
  • 500 g csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 400 ml zöldség alaplé
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 200 g bulgur

Elkészítés:

A bacont felcsíkozzuk és ropogósra pirítjuk. A hagymát finomra vágjuk és megdinszteljük.

A gombát megtisztítjuk és tetszés szerint felvágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és összeforgatjuk őket. Utána ráöntjük a zöldség alaplevet és fűszerezzük. (Ha nincs alaplevünk, akkor használjunk zöldségleves kockát és öntsük fel vízzel.) Ha elfőne közben a leve, akkor kevés vízzel pótolhatjuk. Az a cél, hogy a végén egy sűrű szaftot kapjunk a gomba alatt.

A bulgurt forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük és a gombás ragúval tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti