Baconös csirkenyárs ribizlivel

Baconös csirkenyárs ribizlivel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 csomag bacon
  • ízlés szerint só
  • bors

a felfűzéshez:

  • saslik pálcika
  • kevés olaj

a körethez:

  • 50 dkg rizs
  • kb. 25 dkg mexikói zöldség keverék

Elkészítés:

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet egy jó nyárson sült húst elkészíteni?

A csirkemellet hosszú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A saslik pálcikákat bekenjük olajjal, hogy ne ragadjanak rá a hús csíkok.

A csirkemellet kicsit kiklopfoljuk, majd ráterítünk egy szelet bacon szalonnát, és felfűzzük őket. Tepsiben szalonnával felfelé rakjuk, hogy ne gyűrődjenek össze sütés közben a szalonna szeletek. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Közben a rizst sós vízben megfőzzük, a zöldségeket megpároljuk, majd összekavarjuk őket.

Tipp: Tálalásnál süteménykiszúróval formáztam szív alakúra a rizibizit.

A receptet Ambrus Brigitta küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk