Baconös csirkemell őzgerincformában

Baconös csirkemell őzgerincformában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld 
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld 

Elkészítés:

Egy őzgerincformát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjon.

A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.

A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük.

(Ha füstölt sajtot használunk, még pikánsabb ízt kapunk.)

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!