Baconos csirkemell gombaszósszal és burgonyafánkkal

Baconos csirkemell gombaszósszal és burgonyafánkkal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • olaj

A gombamártáshoz:

  • 50 dkg vargánya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 nagy pohár tejföl
  • liszt
  • olaj
  • 1 tk. citromlé
  • őrölt pirospaprika
  • bors

A burgonyafánkhoz:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. olvasztott margarin
  • petrezselyemzöld
  • 1 mk. szerecsendió

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A csíkozott csirkemellet baconbe tekerve, forró olajon kisütöm, minden oldalát.

A mártáshoz olajon dinsztelem az aprított hagymát, majd pirospaprikával hintve felengedem kevés vízzel.

A szeletelt gombát, paprikát, paradicsomot párolom rajta, fedő alatt, sózva, borsozva.

Végül enyhén lisztes tejföllel habarom és átforralom, citromlével csepegtetem.

A burgonyafánkhoz a megfőtt, áttört krumplit összedolgozom a reszelt hagymával, liszttel, olvasztott margarinnal, szerencsendióval, finomra vágott petrezselyemmel.

Fánkokat formázok a tésztából és kisütöm őket forró olajban.

Neked ajánljuk