Baconos csirkealagút

Baconos csirkealagút

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkemellfilé
  • 8 szelet bacon
  • 9 szelet vékonyabb gépsonka
  • kb. 15 dkg reszelt sajt (füstölt karaván-trappista sajt lehet vegyesen is)
  • bors
  • petrezselyem
  • szárított lestyán ízlés szerint (kihagyható)
  • 2 db kisebb paradicsom
  • 1 zöldhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál rozsliszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Három evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük.

A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához. Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni. (Nálam fél órát állt.)

Az olívaolajon megdinszteljük a zöld hagymát, én egy kis sóval megszoktam hinteni, így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le, összekeverjük az apróra vágott paradicsommal, majd lezárjuk a lángot, ha kihűlt hozzáadjuk a masszához.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a gépsonkával. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából.

A húsos masszát a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a lelógó szalonnát. A tetejét befedjük a maradék gépsonkával és meghintjük sajttal. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (Egy sütőpapíros tepsire helyezve sütjük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.) Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk, amíg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.

Megjegyzés: akár előre is el lehet készíteni és lefagyasztani. Majd fagyos állapotban betenni sütni. Természetesen akkor a sütési idő kicsit hosszabb lesz.

Neked ajánljuk