Elkészítés:
A húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Három evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük.
A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához. Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni. (Nálam fél órát állt.)
Az olívaolajon megdinszteljük a zöld hagymát, én egy kis sóval megszoktam hinteni, így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le, összekeverjük az apróra vágott paradicsommal, majd lezárjuk a lángot, ha kihűlt hozzáadjuk a masszához.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a gépsonkával. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a lelógó szalonnát. A tetejét befedjük a maradék gépsonkával és meghintjük sajttal. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. (Egy sütőpapíros tepsire helyezve sütjük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.) Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk, amíg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
Megjegyzés: akár előre is el lehet készíteni és lefagyasztani. Majd fagyos állapotban betenni sütni. Természetesen akkor a sütési idő kicsit hosszabb lesz.
Megjegyzés:
A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
90 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Sertéshúsos ételek
,
Sajtos ételek