Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 főre:
  • 30 dkg csirkemáj
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • frissen őrölt bors
  • pici só
  • 1-2 kisebb ág rozmaring
  • 2-3 ág borsikafű (vagy kakukkfű)
  • 2 evőkanál olaj (vagy zsír)
  • 30 dkg csirkemáj
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • frissen őrölt bors
  • pici
  • 1-2 kisebb ág rozmaring
  • 2-3 ág borsikafű (vagy kakukkfű)
  • 2 evőkanál olaj (vagy zsír)

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk és tetszés szerint 2-3 darabba elvágjuk. Egy tálba tesszük, sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, alaposan átforgatjuk (aki szereti fűszersóval is megszórhatja).

A bacon szeleteket 2-3 darabba elvágjuk, majd minden májat egyesével a bacon szeletekbe csomagolunk. A betekert májat nyársra fűzzük, úgy mintha rablóhúst készítenénk, majd ha megtelt, újra megborsozzuk.

Egy levehető nyelű serpenyőben, kevés olajat hevítünk, majd mind a két oldalán hirtelen elősütjük a nyársakat. Amikor már szép piros a bacon, megszórjuk zöldfűszerrel, alufóliával lefedjük és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre.

Kínálhatjuk majonézes vagy friss salátával, ízlés szerinti burgonya körettel, de akár főzelék feltétnek is kiváló.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!