Baconbe tekert töltött fasír

Baconbe tekert töltött fasír
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertés-marhahús keveréke
  • 2 db tojás
  • 4 csapott evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • a töltelékhez:
  • 6 db lapka sajt
  • 15 dkg gépsonka
  • továbbá:
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 50 dkg darált sertés-marhahús keveréke
  • 2 db tojás
  • 4 csapott evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 6 db lapka sajt
  • 15 dkg gépsonka
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna

Elkészítés:

A fasírt hozzávalóit egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Egy folpack darabot a munkalapra teszünk. A fasírt masszát szépen egyenletesen téglalapra igazítjuk, és félre tesszük.

Egy másik folpack darabra merőlegesen rátesszük a szalonna csíkokat, majd erre ráfordítjuk a fasírt téglalapot. Kirakjuk gépsonka szeletekkel, erre kerül a lapka sajt, majd befedjük a maradék sonka szeletekkel. Folpack segítségével feltekerjük.

Egy tepsit 1 evőkanál étolajjal kikenjük, majd a tekercsünket ráfektetjük és alufóliával befedjük. 210 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Ezután a fóliát levesszük róla, a hőfokot 180 fokra visszavesszük és még 10 percet sütjük, amíg szép színt kap a szalonna.

Rizzsel és uborkasalátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!