Baconbe tekert pulykanyak párolt rizzsel és fetás madársalátával

Baconbe tekert pulykanyak párolt rizzsel és fetás madársalátával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 pulykanyak
  • 8 szelet bacon
  • 4 marék madársaláta
  • 1 szál sárgarépa
  • 5 dkg feta sajt
  • olívaolaj
  • 25 dkg rizs

Elkészítés:

Elkészítés: A pulykanyakakból a szokásos módon lassú tűzön húslevest főzök, majd a teljesen puhára főtt pulykanyakakat kiveszem, és papírtörlővel felitatom a nedvességet róluk. Ezután minden nyakat 2-2 szelet baconnel betekerek, behelyezem egy tűzálló tálba, és kb. 20 perc alatt pirosra sütöm. Belül puha marad, a bacon pedig igazán ropogós.

A madársalátát összekeverem az apróra vágott sárgarépával és fetával, meglocsolom olívaolajjal.

A rizst szokásos módon megpárolom vagy főzöm, formázom kis pohárral, és tálalom a salátával együtt a baconbe tekert pulykanyakakhoz.

Neked ajánljuk