Baconbe tekert burgonya „vadas” mártással

Baconbe tekert burgonya „vadas” mártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 db apró burgonya
  • 5 szelet bacon
  • 2 vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 evőkanál zsír
  • fűszerek (só, bors, őrölt kömény)
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 babérlevél

Elkészítés:

Pár szem apró burgonyát megpárolunk (én mikróban tettem), sózzuk, majd betekerjük a baconbe, majd egy kivajazott üvegtálba tesszük.

A mártáshoz a 2 finomra vágott vöröshagymá kevés zsiradékban megpároljuk, hozzáadjuk a szinten összevágott paradicsomot és paprikát. Összesütjük, sózzuk, borsozzuk, pici köménnyel ízesítjük, hozzáadjuk a babérleveleket, a mustárt, majd a tejfölt, végül a tejszínt is beleöntve összeforraljuk.

A mártást ráöntjük a burgonyákra és nem túl erős fokozatra előmelegített ütőben összeforraljuk.

Ízlés szerint néhány karika lilahagymával, petrelyezsemzölddel és néhány pötty tejföllel kínáljuk.

Hasonló receptek