Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal

Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • fehér vagy zöld spárga
  • szeletelt bacon

a mártogatóshoz:

  • 1 pohár (150 g) joghurt
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • kis maréknyi friss kapor
  • kevés citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét, ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben.

Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstöt, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát.

Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük. Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Az újhagymát, kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, megsózzuk, borsozzuk.

Más mártogatóssal is finom. Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is. Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk