Baconbe csavart currys marhahúspogácsák

Baconbe csavart currys marhahúspogácsák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 kávéskanál curry fűszerkeverék
  • 2-2 sárga, piros, zöld kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • 8 szelet bacon
  • 2 evőkanál olaj
  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 kávéskanál curry fűszerkeverék
  • 2-2 db sárga, piros, zöld kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • 8 szelet bacon
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a Mediterrán pácot, és jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a kakukkfűvel együtt finomra aprítjuk.

A fűszeres darált húst 8 egyforma darabra osztjuk, kigömbölygetjük, tenyérrel meglapítjuk, és 1-1 szelet bacont csavarunk rá. Forró grillen faszénparázs fölött, oldalanként kb. 5-5 perc alatt pirosra sütjük.

A körethez az előkészített paprikákat sóval, borssal, a fokhagymával, a kakukkfűvel, az olajjal összeforgatjuk, és a húspogácsák után, a forró grillen kb. 8-10 perc alatt megsütjük, hogy kicsit roppanósak maradjanak. A hússal azonnal tálaljuk.