Babsaláta tejföllel

Babsaláta tejföllel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehér gyöngybab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • ecet ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • őrölt feketebors
  • őrölt kömény

Elkészítés:

Az áztatott babot megszórom sóval, babérlevéllel, majd hozzáadok egy gerezdnyi összezúzott fokhagymát, egy fej felkockázott vöröshagymát, majd az egészet ízesített vízben felteszem főni.

Kis vízben feloldom a cukrot és ecetet, majd megszórom az őrölt borssal és köménnyel, egy gerezd összezúzott fokhagymával és egy fej kockázott vöröshagymával.

Leszűröm a főtt babot, lehűtöm, majd összekeverem az ízesített ecetes-cukros lével. Gondosan hozzákeverek egy pohár tejfölt, majd hagyom fél napig állni.

Neked ajánljuk