Babpaprikás - glutén és laktózmentes

Babpaprikás - glutén és laktózmentes

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 25 dkg vörös bab konzerv
  • 25 dkg óriás fehér bab konzerv
  • 3-4 karika hegyes erős paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál laktózmentes tejföl
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt kömény

Elkészítés:

A szalonnákat apró kockára vágjuk és elkezdjük zsírjára sütni, majd amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobjuk a szintén apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk, végül beledobjuk a csípős paprikát és az aprított fokhagymát, és éppen csak néhányszor átforgatjuk, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.

Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntjók a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózzuk, felöntjük kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforraljuk és ezt követően kb. 10 percet főzzük.

Ha konzerv babot használunk, nem kell túl sokáig főzni. Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összerottyantjuk és frissen kifőtt gluténmetes tésztával, forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk