Babos-zöldséges ragu kolbásszal

Babos-zöldséges ragu kolbásszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 2 pár debreceni
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 konzerv vörös bab
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál liszt
  • 3 dl zöldségalapé
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felcsíkozzuk. A sárgarépát szintén megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. (Ha túl vastag, akkor először félbevágjuk.)

A konzerv vörös babot egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük. A zöldborsót a fagyasztóból kivesszük, és hagyjuk kicsit felengedni. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzá adjuk a szintén vékonyra felszeletelt sárgarépát, majd alaposan összekeverjük, és még pár percig pároljuk. E zután hozzákeverjük a mustárt és a balzsamecetet, majd megszórjuk a liszttel, és szintén összekeverjük. Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és összeforraljuk. A kolbászokat egy villával megböködjük, és egy tepsibe tesszük, majd köré öntjük a ragut.

Betesszük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 20 percig sütjük. (Közben a kolbászt átfordítjuk, hogy egyenletesen süljön.) Ezután óvatosan hozzákeverjük a félig felengedett zöldborsót, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre.

Végül óvatosan a raguhoz keverjük az alaposan lecsepegtetett babot, majd visszatesszük kb. 5 percre a sütőbe, és készre sütjük. (Mivel a konzerv bab puha, így pár perc elegendő neki a sütőben.)

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Neked ajánljuk