babos tészta

babos tészta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg szárazbab (vagy nagy szemű konzervbab)
  • 2 fej kisebb vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • zellerzöld
  • füstölt csont
  • olaj vagy zsír
  • szélesmetélt
  • 75 dkg szárazbab (vagy nagy szemű konzervbab)
  • 2 fej kisebb vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • zellerzöld
  • füstölt csont
  • olaj vagy zsír
  • szélesmetélt

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom.
Másnap reggel a babot, a füstölt csontot, a sárgarépát, a fehérrépát a majorannával és a zellerzölddel felteszem főni egy nagy fazékba. Lassú tűzön főzöm.

A hagymát apró kockákra vágom, és zsiradékon lepirítom, leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, majd összekeverem a lecsöpögtetett babbal.

A szélesmetélt tésztát kifőzöm sós vízben, és a hagymás-paprikás babhoz keverem.