Babos palacsinta sajtmártással

Babos palacsinta sajtmártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 dl olaj
  • 15 dkg főtt vörösbab
  • 1 dl joghurt
  • 15 dkg gouda sajt
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál só
  • 5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 g kurkuma
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 dl olaj
  • 15 dkg főtt vörösbab
  • 1 dl joghurt
  • 15 dkg gouda sajt
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál
  • 5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 g kurkuma

Elkészítés:

A palacsintához valókat (30 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dl tej, 1 teáskanál só, sütőpor, 1 dl joghurt, 5 dkg vaj) összeturmixoljuk. A babot beletesszük a tésztába, majd olajban 1-1 evőkanálnyi mennyiséget megsütünk.

A sajtmártáshoz besamelt készítünk: egy serpenyőben 1 dkg vajat olvasztunk és hozzáadunk 1 dkg lisztet, világosra pirítjuk, majd hozzáadunk kb. 2 dl tejet. Simára keverjük a szószt, majd teszünk bele sót, mustárt és sajtot. Csipet kurkumától szép sárga lesz a mártás.

A kisült palacsintakorongokat a mártással tálaljuk.