Babos káposzta csülökkel

Babos káposzta csülökkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 5 személyre:
  • 1 evőkanál csemege Piros Arany
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • 25 dkg száraz tarka bab
  • kömény
  • 1,20 kg füstölt csülök
  • 1 diónyi zsír
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • bazsalikom
  • bosikafű
  • 5 dkg árpagyöngye
  • 1 burgonya
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 1 dl száraz vörösbor
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • 1 evőkanál csemege Piros Arany
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • 25 dkg száraz tarka bab
  • kömény
  • 1,20 kg füstölt csülök
  • 1 diónyi zsír
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • bazsalikom
  • bosikafű
  • 5 dkg árpagyöngye
  • 1 db burgonya
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 1 dl száraz vörösbor
  • tejföl

Elkészítés:



Főzzük puhára előző este a csülköt a hagymával, a borssal és a babérral!
Hagyjuk benne hűlni másnapig!
Szedjük le a zsírját, csontozzuk ki a húst, daraboljuk fel, majd tegyük félre a levét!

Készítsünk rántást 1 kanál lisztből és a zsírból!
Tegyük bele a hagymákat!
Szórjuk meg pirospaprikával, engedjük fel fél liter füstlével, majd adjuk hozzá a beáztatott babot és a fűszereket!
Főzzük félpuhára kis lángon!
Adjuk hozzá a maradék füstölt levet a káposztával együtt!
Főzzük tovább!

Rakjuk bele az árpagyöngyöt, a krumplit és a húst az utolsó 30 percben!
Locsoljuk meg a borral, majd főzzük készre!
Tejföllel tálaljuk.