Babos-csülkös tál

Babos-csülkös tál
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 dkg csipetketészta
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg száraz tarkabab
  • 1 fej hagyma
  • 40 dkg csontozott, bőrös csülök
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 4 db babérlevél
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg csipetketészta
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg száraz tarkabab
  • 1 fej hagyma
  • 40 dkg csontozott, bőrös csülök
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 4 db babérlevél
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:



Áztassuk be a babot előző este!

Kockázzuk fel a szalonnát, olvasszuk ki, majd tegyük bele a finomra vágott hagymát!
Pirítsuk meg!
Adjuk hozzá a darabolt csülköt, pirítsuk le, sózzum meg, majd tegyük bele a babot és annyi vizet, hogy bőven ellepje!
Főzzük kis lángon!

Ha a bab félig megpuhult, rakjuk bele a hasábokra vágott zellert és a répát!
Főzzük puhulásig!
Pótoljuk a vizet!

Készítsünk rántást olajból, lisztből és fokhagymából!
Rántsuk be az ételünket!
Forraljuk fel, majd tegyük bele a tésztát!
Főzzük készre!