Babos csirke bográcsban

Babos csirke bográcsban

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 25 dkg házi tarhonya
  • 1 doboz 80 dkg-os fehér babkonzerv
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 3 db zöldpaprika (egyik lehet csípős)
  • 3 db paradicsom
  • 2 nagy fej hagyma
  • szükség szerint olaj vagy zsír
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő vagy só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A bográcsba először a szalonnát tesszük, amit amolyan kenyérre való katonákra vagdalunk. Ha már kis zsírt eresztett, akkor rádobhatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát is, és hagyjuk megpirulni. Ha úgy érezzük, nem elég a zsiradék alatta, most pótolhatjuk.

Amíg a hagymás alap elkészül, a megmosott paprikát és paradicsomot ízlésünknek megfelelően feldaraboljuk, mintha lecsót készítenénk.

Ha a hagyma már majdnem aranybarna, akkor tegyük rá a húsdarabokat, és forgassuk át alaposan, had kapjon minden darab egy kis fehérséget. Utána tegyük a bográcsba a paprikát és paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát, ízesítőt és frissen őrölt borsot. Csak annyi folyadékot tegyünk rá, mintha egy jó pörkölt főne majd belőle. Fedjük le, és nem túl nagy lángot hagyva alatta főzzük addig, amíg a hús félig megpuhul.

Ekkor mehet bele a tarhonya, és jó 4 dl víz. Ezután már azért jobban legyünk résen, gyakrabban kavargassuk nagy mozdulatokkal, mert a házi tarhonya, ha hagynánk, ragaszkodna a bogrács aljához.

Neked ajánljuk