Babos-borsos pogi

Babos-borsos pogi

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • pici tej
  • 10 dkg főtt, áttört bab
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál törött feketebors
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl tejföl
  • 25 dkg liszt

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük bele a langyos tejbe a szétmorzsolt élesztőt! Futtassuk fel!

Morzsoljuk el a lisztet a zsírral! Készítsünk a közepébe mélyedést, amibe öntsük bele az élesztőt, a tejfölt, a tojást, és a babot! Ízesítsük meg borssal és sóval! Gyúrjuk tésztává!

Kelesszük duplájára a tésztát!

Nyújtsuk ki félujjnyi vastagra egy lisztezett deszkán! Irdaljuk be, szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, majd kelesszük újra 30 percet!

Kenjük meg a tetejét tejjel! Süssük meg előmelegített sütőben!