Babos-borsos pogi

Babos-borsos pogi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • pici tej
  • 10 dkg főtt, áttört bab
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál törött feketebors
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 dl tejföl
  • 25 dkg liszt
  • pici tej
  • 10 dkg bab
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál törött feketebors
  • 10 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 0,5 dl tejföl
  • 25 dkg liszt

Elkészítés:



Keverjük bele a langyos tejbe a szétmorzsolt élesztőt!
Futtassuk fel!

Morzsoljuk el a lisztet a zsírral! Készítsünk a közepébe mélyedést, amibe öntsük bele az élesztőt, a tejfölt, a tojást, és a babot!
Ízesítsük meg borssal és sóval!
Gyúrjuk tésztává!

Kelesszük duplájára a tésztát!

Nyújtsuk ki félujjnyi vastagra egy lisztezett deszkán!
Irdaljuk be, szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, majd kelesszük újra 30 percet!

Kenjük meg a tetejét tejjel!
Süssük meg előmelegített sütőben!