Bableves pestóval

Bableves pestóval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg száraz fehérbab
  • 15 dkg zöldhüvelyű bab
  • 40 dkg burgonya
  • 3 paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 4 kis, zsenge cukkini
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg cérnametélt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tyúkhúsleves
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 csokor zöldfűszer

a pestóhoz:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1,8 dl olívaolaj

Elkészítés:

Az előzetesen beáztatott szárazbabot friss vízben puhára főzzük. Közben a pestóhoz robotgépben pépesre őröljük a fokhagymát, a bazsalikomot és a parmezánt. Járó motor mellett fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és homogén krémmé keverjük.

Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, a darabolt zöldbabot, az apró kockára vágott burgonyát és 5 percig pároljuk. Felöntjük a levessel és 1 l vízzel, beletesszük a fűszercsokrot és 10 percig főzzük.

Hozzáadjuk a lehéjazott paradicsomot, a kockára vágott cukkinit, a tésztát, a lecsöpögtetett főtt babot és a fagyasztott borsót. Megsózzuk és további 10 percig főzzük. Tányérokba merjük és 1-1 kanál pestóval a tetején kínáljuk.

Neked ajánljuk