Bableves marhapörköltből gazdagon

Bableves marhapörköltből gazdagon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg fagyasztott tarkabab
  • 30 dkg füstölt lapocka
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg marhahús
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 db hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 babérlevél
  • cukor
  • tárkonylevél
  • borsikafű
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika - csípős és édes
  • zsiradék
  • tejföl

Elkészítés:

Kockázd fel a marhahúst, a füstölt lapockát, a paradicsomot, a hagymákat, és a paprikát.

Készíts belőlük egy jó kis pörköltet a zsiradékon, sózd, szórd bele a fűszerpaprikákat, a köményt, a zöldpaprikát és a paradicsomot.

Főzd 2 órán át, majd rakd bele a babot, a megtisztított és felaprított zöldségeket, a felkarikázott kolbászt, a babérlevelet, a tárkonyt, a borsikafüvet és egy kevés cukrot. Keverd el, majd vízzel felöntve főzd további 1 órát.

Rakj bele ízlés szerint ecetet, majd tálald.

Neked ajánljuk