Hozzávalók:
  • 1/2 kg száraz bab
  • füstölt csülök
  • 1/2 kg savanyú káposzta
  • 1/2 liter tej
  • tejföl
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • 1/2 kg száraz bab
  • füstölt csülök
  • 1/2 kg savanyú káposzta
  • 1/2 liter tej
  • tejföl
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • babérlevél

Bableves káposztával

Elkészítési idő
4,0 16 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A babot 4 l vízben felrakom főni, majd a felkockázott csülök is mehet bele ételízesítővel, babérlevéllel.A savanyú káposztát is felrakom főni, hogy a víz ellepje, megszórom ételízesítővel és fél órát főzöm, majd a csülökhöz rakom.Zsírból és lisztből rántást készítek, pirospaprikával szórom, leveszem a tűzről és még 2 kanál lisztet rakok bele és egy doboz tejfölt, majd simára keverem és beleöntöm a levesbe és a maradék tej is belekerül.






Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti