Bableves füstölt hússal

Bableves füstölt hússal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g tarkabab
  • 400 g füstölt hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • friss petrezselyemzöld
  • bors
  • vegeta
  • 2 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 300 g tarkabab
  • 400 g füstölt hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • friss petrezselyemzöld
  • bors
  • vegeta
  • 2 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A babot vízben áztatjuk (legjobb egy éjszakára).

A megázott babot a füstölt hússal odatesszük főni. Amikor félig megfőtt a bab és a hús, leöntjük róla a vizet, felöntjük meleg vízzel, ezzel elkerüljük a puffadást és görcsöket. (Nagyon fontos, hogy a levest forró vagy langyos vízzel öntsük fel, mert a hideg víztől megdermed a bab és kemény lesz!).

Amikor lobog a víz, beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük. (Óvatosan bánjunk a sóval mert a füstölt hús sós!) Készre főzzük, friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk, ízlés szerint ki, mit szeret.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti