Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 dkg füstölt hús
  • 25 dkg szárazbab
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek. étolaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • 2 ek. ecet
  • 2 ek. cukor
  • 3-4 babérlevél
  • 2 ek. fűszerpaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 dkg füstölt hús
  • 25 dkg szárazbab
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek. étolaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • 2 ek. ecet
  • 2 ek. cukor
  • 4 babérlevél
  • 2 ek. fűszerpaprika

Bableves füstölt hússal

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Megmossuk a füstölt húst, majd tegyük feltesszük a babérlevél, a bors és fél fej tisztított és zúzott fokhagyma kíséretében.
Ha már félig puha, hozzáadjuk a babot, fűszerezzük őrölt borssal.

Ha a bab már majdnem puha, beletesszük a felkockázott, hámozott krumplit a vöröshagymával.

Ha a krumpli megfőtt, készítünk rántást az étolajból, a lisztből, a maradék fokhagymából és a fűszerpaprikából. A rántást a tejjel felengedjük, majd a levesbe tesszük, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Összeforraljuk, és a cukrot és az ecetet is beletesszük.