Babgulyás

Babgulyás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3 közepes burgonya
  • 20 dkg bab
  • víz
  • olaj
  • 1 db tojás
  • 10-12 dkg liszt
  • őrölt piros paprika
  • vegeta
  • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3 közepes burgonya
  • 20 dkg bab
  • víz
  • olaj
  • 1 db tojás
  • 10-12 dkg liszt
  • őrölt piros paprika
  • vegeta

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd ezeket összepirítjuk. Amikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, beletesszük a felkockázott húst, megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, vegetával és összeforgatjuk.

Ezután hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel és felforraljuk. Amikor a hús már majdnem megfőtt, a levesbe tesszük a felszeletelt répát, petrezselyem gyökeret és a burgonyát.

Amikor már a hús és a zöldségek is majdnem készre főttek, házi csipetkét teszünk a levesbe. Ehhez 1 db tojást felverünk, teszünk bele egy csipet sót, és 10-12 dkg liszttel kemény tésztát gyúrunk. A tésztát ezután bele csipkedjük a levesbe és készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti