Babfőzelék füstölt csülökkel és kolbásszal

Babfőzelék füstölt csülökkel és kolbásszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 40 dkg tarkabab
  • 1 db kisebb füstölt kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári vagy húsos szalonna
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma (lila)
  • ízlés szerint zellerlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál olíva étolaj
  • 2 evőkanál tönköly fehér-búzaliszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 2-3 db babérlevél
  • 8 dl főzőlé
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 40 dkg tarkabab
  • 1 db kisebb füstölt kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári vagy húsos szalonna
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma (lila)
  • zellerlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál olíva étolaj
  • 2 evőkanál tönköly fehér-búzaliszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • 2-3 db babérlevél
  • 8 dl főzőlé

Elkészítés:

A babot, csülköt főzés előtt legalább 3 órára beáztatjuk, közben előkészítjük a többi hozzávalót.

A babot, csülköt leszűrjük, átöblítjük, feltesszük főzni, fokhagymát, kevés szódabikarbonát teszünk bele. Ha megfőtt, a csülköt kivesszük, a babot leszűrjük, a levét félretesszük.

A kockára vágott szalonnát olajon megpirítjuk, a kolbászt hozzáadva tovább pirítjuk, a hagymával is így járunk el. Az apróra vágott zellerlevelet, paradicsomot, paprikát hozzáadva még 5 percig pirítjuk, megszórjuk fűszerekkel, átkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, pirospaprikát. Felöntjük kevés főzőlével, hozzáadjuk a kicsontozott összevágott csülköt, babot, a maradék főzőlével felöntjük, majd összefőzzük.

Aki szereti, tejföllel fogyaszthatja.

Megjegyzés:

A receptet Habán Béláné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti