Babapiskótás-ricottás alagút

Babapiskótás-ricottás alagút

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 2-3 dl gyenge kávé
  • 2 dkg cukor

a töltelékhez:

  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 20 dkg ricotta
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszínből kemény hab
  • 1 csomag zselatin-fix

Elkészítés:

Egy 30x10 cm-es magas formát kibélelünk folpack fóliával. Az aszalt gyümölcsöket apróra összevágjuk. A ricottát kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket, a tejszínhabot és a zseléfixet. Elkeverjük.

A piskótákat megmártjuk a cukros kávéban és kirakjuk vele a forma alját és két oldalát. Betöltjük a krémet, elsimítjuk, és lezárjuk kávéba mártott piskótával. Megnyomkodjuk. Pihentetjük 2-3 órán át, de akár egy éjszakán át is.

Tálaláskor deszkára kiborítjuk, eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.

Neked ajánljuk