Babapiskótás epres desszert

Babapiskótás epres desszert

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 55 g porcukor
  • 375 ml víz
  • 250 g eper, megmosva, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál Cointreau likőr
  • 300 ml tejszín
  • 45 g porcukor
  • 250 g light tejföl
  • 250 g babapiskóta

a tálaláshoz:

  • eper

Elkészítés:

A cukrot és vizet egy kis serpenyőben közepes lángon összekeverjük, addig, amíg a cukor feloldódik. Hozzákeverjük az eper felét, és félretesszük kihűlni. Összeturmixoljuk, és egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok fent maradjanak. Az eperkeveréket egy lapos edénybe tesszük és a Cointreau likőrrel elkeverjük.

A tejszínt a porcukorral robotgéppel kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt.

Néhány babapiskótát beleforgatunk az eperkeverékbe és egy tál aljába tesszük. A tetején egyenletesen elosztunk egy maréknyi felszeletelt epret, majd egy réteg tejfölös tejszínhabot. Újabb „sor” eperkrémbe forgatott babapiskóta következik, majd ismét eper, és tejszínhab.

A desszertet 6 órára – vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Neked ajánljuk