Babapiskótás epres alagút - sütés nélkü

Babapiskótás epres alagút - sütés nélkü
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 40 dkg eper
  • 3 lap zselatin
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 18 darab babapiskóta
  • a díszítéshez:
  • 10 dkg eper
  • 1 dl tejszín
  • 40 dkg eper
  • 3 lap zselatin
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 18 darab babapiskóta
  • 10 dkg eper
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

Megtisztítjuk az epret és összeturmixoljuk. A kapott turmixnak 3 dl-nek kell lennie. A lapzselatinokat hideg vízbe beáztatjuk, amikor megázott, kinyomkodjuk. Az eperpüré felét felmelegítjük, beletesszük a kinyomott zselatint és a cukrot. Amikor felolvadt, hozzáadjuk az eperpüré másik felét is. Hűlni hagyjuk.

Közben a 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük. Amikor lehűlt az eperkrém, összekeverjük a tejszínhabbal.

Kibélelünk frissen tartó fóliával egy 25 cm hosszú gyümölcskenyér-formát. Az alját és a két oldalát kirakjuk babapiskótával. Beletöltjük a krémet, tömörítjük, és végül betakarjuk piskótával. Fóliával betakarva a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.

Tálalás előtt az epret megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és csillagcsőrös habzsákba szedjük. Tálra borítjuk a desszertet, a fóliát eltávolítjuk, és az eperrel meg tejszínhabbal díszítjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti