Babapiskóta házilag

Babapiskóta házilag
Elkészítési idő
4,0 11 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 65 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 5 egész tojás
  • 28 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 65 dkg liszt

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük.

Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi lisztet is, és jól összedolgozzuk.

Két részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha van babaopiskóta kiszúró formánk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, éles késsel babapiskóta szélességű csíkokra vágjuk, a végüket lekerekítjük és sütőpapíros tepsiben halványra sütjük.

Kb. 20 perc alatt elkészül, ahogy megemelkedik sütés közben, már jó is. Csalóka, mert melegen még puha, ahogy sül, úgy szárad meg, ezért nem szabad túlsütni.)

Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a tetejét porcukorral szórjuk meg.
Hónapokig elálló tészta!

Megjegyzés:

A receptet Ilon küldte. Köszönjük!