Ázsiai szilvás sült csirkecomb

Ázsiai szilvás sült csirkecomb

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 2 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
  • 2 szem csillagánizs
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál szárított chili
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 16 szem szilva
  • 1 evőkanál fehérborecet

a körethez:

  • 20 dkg jázminrizs
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. Nagy üveg- vagy porcelántálban összekeverjük a fűszereket, a cukrot és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat. A tálat lefedjük, és a húst a hűtőben egy éjszakán át hagyjuk pácolódni.

Másnap a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A húst a pácolós tálban vagy tepsibe áttéve kb. 35 percig sütjük.

Közben a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Az ecettel összekeverjük, és a már majdnem megsült combokra halmozzuk. A sütőt 170 °C-ra visszavesszük, és a húst további kb. 15 perc alatt készre sütjük, ez idő alatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.

Amíg elkészül a hús, a rizst másfélszeres vízben megfőzzük (kb. 20 perc). A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk, majd a kész rizsre szórjuk. A sült csirkével tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk