Ázsiai malacsült jégsalátába tekerve

Ázsiai malacsült jégsalátába tekerve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg bőrös sertéscomb
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt cayenne bors
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál chilipor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 evőkanál rizsecet

Valamint:

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 kis csokor koriander
  • 2 lime
  • édes chiliszósz

Elkészítés:

Ázsiai páchoz: egy tálban alaposan összekeverjük az aprított fokhagymát a fűszerekkel, a mézzel, kevés ecettel és olajjal.

A hús bőrös felét beirdaljuk, és alaposan bemaszírozzuk a pác felével. Bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük a húst, pár perc alatt megkapatjuk, majd megfordítjuk, és a húsos részt is kicsit elősütjük. Ezután bőrös felével felfelé egy tepsibe helyezzük. 190 fokra előmelegített , alufóliával letakarva pároljuk kb. 45 percig, majd levesszük a fúliát, újabb adag pácot kenünk rá, és további 30-35 percig sütjük,

A húst hagyjuk kihűlni. A bőrt külön levághatjuk és felcsíkozhatjuk, a húst rostjaira tépkedjük. A tepsiben maradt szaftot kis szószos tálkában külön kínáljuk.

Egy tálba halmozzuk a jégsalátát, az aprított koriandert és egy kis tálkába az édes chilimártogatóst.

Neked ajánljuk