Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, összekeverjük. A felfutott élesztős tejet is beleöntjük, majd a tésztát jól kidagasztjuk. 1 órát kelesztjük.
Kelesztés után gyúródeszkára tesszük, a levegőt kinyomkodjuk a tésztából úgy, hogy felülről fokozatosan hajtogatjuk befelé, közben az ujjunkkal nyomkodjuk. Ugyanígy oldalról is. Így kapunk egy henger alakú formát, majd ezt is hosszában kenyér formára sodorjuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás formába tesszük, és újra 1 órát kelesztjük.
Amikor letelt az 1 óra, a tetejét bevagdossuk, vízzel bekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Amikor megsült, újra lekenjük vízzel, hogy jó ropogós legyen a héja.
Ez a kenyér rendkívül finom, a belseje puha, a külseje ropogós. Fontos, hogy légkeveréses sütőben süssük!
Megjegyzés:
A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Kenyérreceptek