Az én chilis babom

Az én chilis babom
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darálthús
  • 3 db vörösbab konzerv
  • 2 doboz kukorica konzerv
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • delikát és só (ízlés szerint)
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • chilipaprika ízlés szerint (nekem darált változat van, abból szórtam)
  • 50 dkg darálthús
  • 3 db vörösbab konzerv
  • 2 doboz kukorica konzerv
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • delikát
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • chilipaprika ízlés szerint (nekem darált változat van, abból szórtam)

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, a fejeket ketté, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb lábosba olajat öntünk, rászórjuk a hagymát és kis lángon megpároljuk.

Amikor már puhul, feljebb tekerjük a hőt, rátesszük a darálthúst és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Amíg összefőnek kicsit az ízek, addig felbontjuk a konzerveket, leöntjük róluk a folyadékot. (Ha a bab paradicsomos lében van, akkor azt is felhasználjuk, kevesebb sűrítmény kell akkor. De most sós lében volt, azt leszűrtem róla.)

A fehéredésig pirított húsra rászórjuk a fűszerpaprikát, majd szépen sorban jönnek a babok és a kukorica. Átkeverjük, aztán felöntjük a sűrített paradicsommal. Megszórjuk őrölt chilivel, majd a tányérjában mindenki utána ízesítheti magának. Ezután nincs más tennivaló, mint hagyni, hogy az ízek jól összefőjenek, a felesleges víz elpárologjon, a bab kicsit még puhuljon.

Igazán ízletes egytálétel lett belőle, és az egész elkészült egy óra alatt.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti