Avokádókrém

Avokádókrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 db puha, érett avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis- vagy közepes fej lila hagyma
  • 2 púpozott evőkanál mustár
  • 1 kis doboz (140 g) tejföl vagy 2 db natúr tömlős krémsajt
  • só, bors, lestyán (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az avokádókat megpucoljuk (még kézzel is leszedhető a héja, vagy kinyomható belőle a húsa), a magjukat kiszedjük, óvatosan megmossuk a húsát, majd egy kis tálban villával összetörjük, így krémessé válik. Belezúzzuk a fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük.

A lila hagymát nagyon apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük, belekeverjük. A tejfölt (vagy krémsajtot) és a mustárt szintén belekeverjük. Jó alaposan eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek, utána már tálalható is. (Teljes kiőrlésű kenyérrel a legfinomabb!)

Neked ajánljuk