Aszpiktojás

Aszpiktojás

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 dkg porzselatin
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg fagyasztott borsó
  • 15-20 db petrezselyemlevél
  • piros színű paprika
  • 1 kukoricakonzerv
  • 10 db egész tojáshéj
  • ételízesítő

Elkészítés:

A 10 db tojást egyenként a szélesebbik végén feltörök, épp csak akkora nyílást készítve rajta, hogy a hozzávalókat majd bele tudjam szórni. A belsejüket kiöntöm, és vízzel kiöblítem.

A fagyasztott borsót hirtelen átforralom, majd kihűtöm.

Mindegyik tojáshéj belsejébe 1-1 petrezselyemlevelet helyezek. Mikor majd megdermed és meghámozom, ez fog felülre kerülni. Beleállítom őket a tojástartóba, nyílással felfelé. Elkezdem rétegezni a tölteléket. A kukoricát, a felkockázott sonkát, a csíkokra vágott pirospaprikát, a borsót belerakom a tojások 3/4-ig.

Ha megvagyok, elkészítem a zselatint a leírása szerint, 1-2 kanálka ételízesítővel feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden tojásba öntök belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a tojáshéj engedi.

Ezután már csak hűtőbe tezem, és mikor már teljesen megdermedt, a tojásokat, mint a hagyományos főtt tojást, meghámozom.

Neked ajánljuk