Aszpikos sonkatekercs

Aszpikos sonkatekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg franciasaláta
  • 8 vékony szelet gépsonka
  • 2 dl tartármártás
  • 5 dkg tehéntúró
  • tejföl
  • torma
  • 2 db húsleveskocka
  • fél citrom leve
  • 2 púpozott ek. zselatinpor
  • 1 kk. porcukor
  • csipetnyi só

A díszítéshez:

  • 2 db keménytojás
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A húsleveskockát 6 dl vízben felfőzöm, és hagyom kihűlni. A zselatinport lábasba szórom, és a már kihűlt levesből 2 deciliternyit, illetve a citromlevet ráöntöm. Összekeverem, megáztatom, és ha már egyben áll az egész, ráöntöm a többi húslevest, és kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldom.

A túrót a tejföllel, a tormával, a sóval és a cukorral összekeverem. A sonkaszeleteket egyenként megkenem a krémmel és felcsavarom.

Egy hosszúkás jénait fóliával kibélelek úgy, hogy pereme is legyen. Egymás mellett elhelyezem benne a 8 tojáskarikát, és ráteszem a petrezselymet. Az aszpikos léből a tojáskarikákra kenek egy keveset. Az így elkészített formát hűtőbe teszem.

Az aszipkos lé felével összekeverem a franciasalátát és a tartármártást.

A hűtőből kivett formában elhelyezem a sonkatekercseket, amelyre rákanalazom a megmaradt zselatinos húslevest. 10 percre mélyhűtőbe teszem, ezután egyenletesen elosztom rajta a zselatinos franciasalátát. A tetejét befedem fóliával, és hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztem.

Tálalás előtt tálra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom a tetejéről, majd szeletelem.

Neked ajánljuk