Aszalt szilvával töltött karaj

Aszalt szilvával töltött karaj

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg karaj
  • 20 dkg aszalt szilva
  • őrölt fehérbors
  • őrölt kömény
  • szalonna

Elkészítés:

A karajt vastag szeletekre vágjuk, majd minden szeletbe vágjunk zsebet. Ezután megsózzuk és borsozzuk.

A zsebekbe tegyük az aszalt szilvát, tetejét megszórjuk az őrölt köménnyel. Vékony szeletekre vágjuk a szalonnát, és ezzel beborítjuk a hús tetejét.

Tegyük tűzálló tálba, egy kis olajat, egy kis vizet öntsünk alá, majd befedjük fóliával, és így sütjük közepesen forró sütőben, amíg megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és tovább sütjük, amíg szép piros, ropogós nem lesz a tetején a szalonna.

Köretként rizst és majonézes borsót adjunk hozzá.

Neked ajánljuk